Migros, “Meyve Ve Sebze Yılı” Kampanyasının Destekçisi

Migros, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) “Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı” kampanyasına; meyve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi, korunma koşulları gibi tüketicileri bilgilendirmeye yönelik çalışmaları ile birlikte yemek tariflerini paylaştığı “Tam Zamanında” adlı projesiyle destek oluyor. Migros ayrıca mağazaları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kampanyanın iletişim çalışmalarını geniş kitlelerle buluşmasını sağlıyor.

 

Gıda kayıp ve israfını azaltmak ve tüketilebilir durumdaki gıdaların yeniden değerlendirilmesini sağlamak amacıyla öncü uygulamalara imza atan Migros, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile "Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı" ilan edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen kampanya çalışmalarının destekçisi oldu. 

 

FAO’nun “Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı” kampanyasını mağazaları ve sosyal medya hesapları gibi farklı kanallar üzerinden tüketicilerle buluşturan Migros, “Tam Zamanında” projesi ile kampanyaya katkı sağlıyor. Migros, “Tam Zamanı” çatısı altında meyve sebzelerin mevsiminde tüketilmesinin önemine dikkat çekerken, her ay mevcut dönemde tüketime uygun ürünler için farkındalık çalışmaları yürütüyor. Meyve ve sebzelerin korunma koşulları ve gıda ömrünü uzatmak için ipuçları ile birlikte birbirinden lezzetli yemek tarifi önerilerini tüketicilerle paylaşıyor.

 

Migros ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı ve FAO tarafından ortak yürütülen ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası’nın destekçileri arasında bulunuyor.

 

Migros, gıda kayıp oranlarının azaltılmasına ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkı sağlayan çalışmalarıyla dünyaya referans oluyor

Türkiye’nin en fazla taze gıda satıcısı olan Migros, tarımsal üretimin devamlılığı ve çiftçilerin desteklenmesi ve gıda israfıyla mücadele alanında birçok önemli projeye imza attı.

 

2010 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “İyi Tarım Uygulamaları” (İTU) standardında üretilen taze meyve ve sebzeyi mağazalarında satışa sunan ilk perakendeci olan Migros, 2020 yılında Tarım Kredi Kooperatifleriyle olan iş birliğini iki katına çıkararak 100 milyon TL’lik alım yaptı. Bu yıl ise TKK ve diğer kamu girişimleriyle 150 milyon TL’lik meyve sebze alımı gerçekleştiriyor. Migros, Türkiye’de ilk olarak, b--chain teknolojisini müşteri kanadına taşıyarak, tüketicilerin Migros mağazalarında satılan MB (MigrosB--chain) logolu 750 çeşidin üzerindeki meyve ve sebzenin tarladan rafa kadar olan yolculuğuna erişimini sağladı. 

 

Tarımsal üretimin çeşitliliğinin korunması amacıyla yürüttüğü Anadolu Lezzetleri projesi ile kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri gün yüzüne çıkaran Migros,  2020 yılında Anadolu’nun verimli topraklarına ve tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla hazırladığı ve destekçileri arasında FAO’nun da bulunduğu “Tarım Bizim Geleceğimiz” belgeselini izleyiciyle buluşturdu.

 

2030 yılına kadar, gıda imha tonajının gıda satış tonajına olan oranını yarı yarıya indirmeyi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Migros, ileri teknolojiyi de kullanarak fazla stoklamanın önüne geçiyor. Gıdaya Saygı projesi kapsamında, tüm dünyada ilgi gören “Sürpriz Kutu” projesini Türkiye’de uygulayan ilk perakendeci olan şirket,  Fazla mobil uygulaması üzerinden, olgun meyve – sebzeler ve hemen tüketime uygun et ürünleri, taze ve kuru gıdaları yüzde 50 indirimli olarak satışa sunuyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı